Acasă Cultura/Media Concert caritabil pentru copiii ucraineni orfani ajunși în România, organizat de Medici...

Concert caritabil pentru copiii ucraineni orfani ajunși în România, organizat de Medici pentru România, Asociația Jojo și Fundația Silvestri

DISTRIBUIȚI

163926 – 17032022 –Un concert caritabil cu strângere de fonduri pentru copiii orfani din Ucraina va fi organizat sâmbătă, 19 martie, de la ora 19.00, de organizațiile Medici pentru România, Fundația Silvestri și Asociația Jojo, cu sprijinul PMB și ARCUB. Donațiile strânse în urma acestui eveniment vor fi redirecționate în totalitate către Fundatia Emanuel Speranța României din județul Bihor, care găzduiește zeci de copii ucraineni din orfelinate, și centrul de refugiați de la Ghermănești.

Participarea la eveniment se face cu invitații speciale, care vor fi acordate celor mai importanți susținători ai cauzei, pentru care donația minimă recomandată este de 100 de euro. Donațiile pot fi făcute pe platforma https://ucraina.medicipentruromania.ro.

Organizatorii oferă pachete speciale pentru companiile care doresc să participe ca sponsori în cadrul evenimentului.

„În mijlocul unei tragedii în care există nenumărate victime, nu trebuie să îi uităm pe cei care nu pot primi grija și protecția unei familii. Copiii orfani ajunși în România, din Ucraina, au nevoie să simtă că sunt în siguranță și să știe că vor avea în fiecare zi parte de o masă caldă, de haine curate și de multă grijă”, declară Alexandru Costache, Președintele Asociației Medici pentru România.

Lista artiștilor care s-au alăturat evenimentului caritabil reunește nume de frunte și un repertoriu remarcabil. Domnul Ion Iosif Prunner, dirijor al corului Filarmonicii George Enescu și Președinte al Fundației Silvestri, va fi Directorul Artistic al evenimentului. Lui i se vor alătura, pe scena evenimentului, Sînziana Mircea (pian), Laura Tătulescu (soprană), Kristofer Lundin (tenor), Raisa Mihai (chitară clasică), un grup de artiști din cadrul Filarmonicii George Enescu și Mario Burdihoiu, elev laureat al Colegiului Național de Muzică George Enescu (vioară).

„Arta, ca și până acum în istorie, unește oamenii, îi ridică și îi inspiră chiar și în cele mai dificile momente. Acesta va fi rolul său și în cadrul concertului de pe 19 martie, când muzica ne va aduce pe toți împreună pentru a oferi acestor copii un destin mai bun”, declară domnul Ion Iosif Prunner.

„Într-un timp foarte scurt, artiști de talie mondială și companii de top din România au rezonat cu această cauză. Evenimentul este modul nostru de a răspunde la violență și ură cu solidaritate și sprijin, după ce în ultimele săptămâni am trimis peste o sută de tone de produse esențiale în Ucraina. Ne dorim să schimbăm viețile unor copii care nu are trebui să știe ce înseamnă războiul”, declară Sebastian Burduja, co-inițiator al campaniei „Solidari cu Ucraina – Griviței 200″.

Evenimentul este organizat cu sprijinul ARCUB/Primăria Municipiului București. Partenerii concertului caritabil sunt Sâmburești, Aqua Carpatica, Domino`s Pizza, P3 Logistic Parks.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.