Acasă Social Cont pentru donațiile în bani pentru refugiați, deschis de Guvern, gestionat de...

Cont pentru donațiile în bani pentru refugiați, deschis de Guvern, gestionat de IGSU

DISTRIBUIȚI

 164027 – 24032022 – De la începutul agresiunii ruse în Ucraina și până în prezent, mii de cetățeni români și de companii românești au pus la dispoziție resurse pentru a veni în sprijinul celor care fug de război. Pentru a prelua aceste resurse și a le direcționa către cei ce au nevoie de ele, s-au înființat centre de colectare în mai multe locuri din țară.

Din miile de oferte de resurse transmise către autorități, multe reprezintă oferte de resurse bănești. Din acest motiv Guvernul a înființat un cont special, alocat direct IGSU, în care persoanele fizice și juridice care vor să sprijine refugiații care intră în România din Ucraina pot face acum transferuri în bani direct, iar sumele donate de companii sunt recunoscute ca fiind cheltuieli deductibile.

Din suma care se va colecta, IGSU va face plăți pentru produse și servicii dedicate protecției și ajutorării refugiaților din Ucraina (hrană, produse de igienă, cazare etc.).

Cu sprijinul Ministerului Finanțelor, aceste transferuri bănești au fost recunoscute și catalogate drept cheltuieli deductibile (Ordonanța de urgență nr. 20 din 2022), astfel încât companiile, microîntreprinderile și persoanele fizice autorizate să poată deduce aceste sume la calcularea profitului.

Plata efectivă a acestor sume se poate face prin virament bancar, plată obișnuită în mediul online – ca și cum donatorul ar plăti pentru produse sau servicii achiziționate online, numerar sau prin POS la Trezorerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.