Acasă Anchete Justitie DGA:Condamnare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu

DGA:Condamnare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

163958 – 18032022 – La 17.01.2022, Curtea de Apel Suceava a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi a doi inculpaţii şi, în consecinţă a desființat în parte sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Suceava şi, în rejudecare:

– condamnă un inculpat, la data comiterii faptelor funcționar public cu statut special – agent de poliție în cadrul I.P.J. Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare;

– condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată la pedeapsa de 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare.

Astfel, inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 8 luni închisoare la care se va adăuga 1/3 din cealaltă, pedeapsa principală rezultantă de executat fiind de 3 ani 3 luni şi 3 zile de închisoare, aplicându-se inculpatului și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal și pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal.

– condamnă pe cel de-al doilea inculpatul, la data comiterii faptelor funcționar public cu statut special – agent de poliție în cadrul I.P.J. Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare și aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal și aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal.

În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani stabilit în conformitate cu art. 92 alin. 1 şi 2 Cod penal.

Hotărârea instanței este definitivă.

În fapt, la data de 02.07.2015 a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava procesul verbal de sesizare din oficiu întocmit de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, constând în aceea că, în schimbul unor foloase materiale necuvenite, un funcționar public cu statut special – agent de poliție din cadrul I.P.J. Suceava nu dispune măsurile legale care se impun împotriva unor participanţi la trafic, cu ocazia constatării unor abateri la regimul circulaţiei rutiere.

Pe parcursul cercetărilor, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava au desfășurat, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror, activități procedurale pentru administrarea probatoriului și finalizarea urmăririi penale.

Astfel, la  04 martie 2016, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a doi inculpați, mai exact un agent de poliţie, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, 5 infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual şi uz de fals, respectiv al doilea agent de poliție, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și 3 infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.