Acasă Social DSU avertizează asupra unui nou FAKE NEWS

DSU avertizează asupra unui nou FAKE NEWS

DISTRIBUIȚI

 164050 – 25032022 – O așa-zisă „informare” a unei organizații a medicilor de familie din Galați, “PATRONATUL Protecției și Medicinei FAMILIEI «FAMILIA»”, invocând „contextul geopolitic regional”, „conducerea coruptă de tip mafiot a statului român” și „agravarea conflictului dintre Rusia și Ucraina”, cere doctorilor să-și avertizeze pacienții să-și procure medicamente pe o perioadă mai lungă de timp, deoarece „criza medicamentelor este inevitabilă în aceste condiții”.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a reacționat la acest demers și îi avertizează pe toți factorii implicați că este vorba de un FAKE NEWS (n.r., știre falsă, minciuni) și că astfel de știri nu trebuie transmise mai departe pentru că nu produc decât panică. DSU amintește că același semnatar al documentului – dr. Adrian Tatu – a mai răspândit și anul trecut o știre falsă legată de campania de vaccinare.

”Adresăm rugămintea tuturor cetățenilor să nu colporteze aceste informații false, care sunt menite a induce panică în rândul comunităților, mai ales în rândul cetățenilor care necesită medicamentație sau tratament specific.

Amintim faptul că același semnatar, director executiv al patronatului amintit anterior, a mai distribuit în trecut o minciuna, ce a fost combătuta de Ministerul Apărării Naționale. În informarea precedentă se specifica faptul că întreaga campanie de vaccinare împotriva COVID-19, organizată de armată este „o acţiune militară specifică”, iar vaccinul drept „un medicament experimental”. Aceste afirmații sunt mincinoase, nefiind susținute de fapte verificabile”, se menționează în comunicatul DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.