Acasă Cultura/Media Fanteziile florei

Fanteziile florei

DISTRIBUIȚI
image description

 164098 – 28032022 – Romfilatelia introduce în circulație marți, 29 martie a.c., o nouă emisiune de mărci poștale dedicată Florei: Fanteziile Florei.

Emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli, un plic “prima zi” și o mapă filatelică specială.

Avem de-a face cu o intervenție naturală, fantezistă, a mediului ambiant, și, drept urmare, cele patru mărci poștale cu imagini de o rară frumusețe.

Orhideea egretă (Habenaria radiata), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei, cunoscută și sub numele de orhideea cu franjuri sau orhideea macara, are un centru lung subțire înconjurat de două franjuri asemănătoare unor aripi.

Orhideea rățușca zburătoare (Caleana major), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, este o plantă de mici dimensiuni, întâlnită în sudul și estul Australiei.

Floarea îngerului (Peristeria elata), orhideea porumbel sau floarea „Duhului Sfânt”, reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, crește în Panama, unde este adoptată ca floare națională.

Floarea papagalului (Impatiens psittacina) este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei fiind întâlnită astăzi în Thailanda și Birmania.

Pasărea paradisului (Strelitzia reginae) este redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, originară din Africa de Sud și este o plantă perenă.

Romfilatelia mulțumește Dnei Prof. dr. Paulina Anastasiu, Directorul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de marți, 29 martie 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.