Acasă Externe Florin Cîțu pleacă în America

Florin Cîțu pleacă în America

Este prima vizită din ultimii 10 ani a unui președinte al Senatului României în SUA

DISTRIBUIȚI
sursa foto: #SenatulRomâniei

 164004 – 22032022 – Președintele Senatului, Florin Cîțu, va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, prima în ultimii 10 ani a unui președinte al Senatului Românei, în fruntea unei delegații reprezentative, se arată într-un comunicat de presă.
Vizita va avea loc la Washington D.C., în perioada 24-30 martie 2022, având ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relația bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic și apartenența la NATO, se arată într-un comunicat de presă.
Delegația Senatului României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanți ai Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA, precum și ai Departamentului de Stat. De asemenea, vor avea loc și întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din SUA și ai comunității române din zonă.
Vor fi dezbătute teme privind relația bilaterală româno-americană, cooperarea în plan politic și parlamentar, economic și de securitate, precum și proiecte internaționale. Pe agenda discuțiilor va figura și interesul pentru un dialog parlamentar activ între Parlamentul României și Congresul SUA, cu predilecție în ceea ce privește aderarea țării noastre la programul Visa Waiver.

Potrivit unui Memorandum intern prezentat în ședința din 14 martie a.c. a Biroului Permanent al Senatului din delegația care îl va însoți pe președintele Senatului vor mai face parte vicepreședinții Alina Gorghiu și Robert Cazanciuc, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă – Roberta Anastase, liderul grupului parlamentar al PSD – Radu Oprea, liderul grupului parlamentar al UDMR Turos Lorand, secretarul Biroului Permanent al Senatului – Narcis Mircescu,  directorul grupului de consilieri ai președintelui Senatului – Victor Florin Dumitriu, consilierul Ioana Gabriela Ciobanu și consilierul parlamentar de la Direcția generală cooperare parlamentară externă – Marcel Pițigoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.