Acasă Externe Fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, i-a fost refuzată permisiunea de a face apel...

Fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, i-a fost refuzată permisiunea de a face apel împotriva extrădării în SUA

DISTRIBUIȚI

 163915 – 16032022 – Instanța supremă a Marii Britanii i-a refuzat fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, permisiunea de a face apel împotriva deciziei de extrădare a acestuia în SUA pentru a fi acuzat de spionaj, anunță Euronews.

Instanța a declarat că a refuzat, deoarece cazul „nu a ridicat un aspect de drept discutabil”.

Decizia epuizează probabil anii de eforturi ale lui Assange de a evita un proces în SUA legat de acuzațiile legate de publicarea de către WikiLeaks a documentelor clasificate în urmă cu mai bine de un deceniu.

WikiLeaks a scris într-o declarație pe Twitter că cazul va fi transferat acum ministrului de interne Priti Patel pentru a autoriza extrădarea. Ei au adăugat că, în Statele Unite, Assange riscă o pedeapsă cu închisoarea de 175 de ani.

Assange ar putea încă încerca să-și ducă cazul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Un judecător al unei curți districtuale britanice a respins inițial o cerere de extrădare în SUA, pe motiv că, în condițiile dure de închisoare din SUA, Assange s-ar putea sinucide.

În decembrie, Înalta Curte a anulat decizia instanței inferioare, spunând că asigurările SUA că nu va fi supus unui tratament sever sunt suficiente pentru a garanta că Assange va fi tratat uman.

Barry Pollack, avocatul din SUA al lui Assange, a declarat luni că este „extrem de dezamăgitor” faptul că Curtea Supremă a Marii Britanii nu dorește accepte recursul.

„Domnul Assange va continua procesul legal de luptă împotriva extrădării sale în Statele Unite pentru a se confrunta cu acuzații penale pentru publicarea de informații veridice și demne de pubșicare”, a spus el.

Din 2019, Assange este deținut la închisoarea Belmarsh din Londra, după ce a petrecut șapte ani în Ambasada Ecuadorului din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.