Acasă Social Administratie Guvernul a creat mecanismul prin care comitetele județene pentru situații de urgență...

Guvernul a creat mecanismul prin care comitetele județene pentru situații de urgență pot folosi spațiile pentru cazarea refugiaților

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Monitorul de Galați

163775 – 052032022 –  Statul român va suporta din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului cheltuielile pentru asigurarea spațiilor și serviciilor din taberele de sinistrați și pentru cazarea refugiaților în locațiile stabilite de comitetele județene pentru situații de urgență. Hotărârea de Guvern adoptată astăzi stabilește că pentru persoanele cazate în spațiile asigurate de instituțiile statului costul să fie de 50 de lei per persoană/zi, iar pentru cele cazate în alte spații decât cele puse la dispoziție de către autoritățile statului costul să fie de 100 de lei per persoană/zi.

Pentru aceasta, Guvernul a suplimentat cu 207,890 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, bugetul Ministerului de Interne.

Fondurile acoperă cheltuielile necesare pentru asigurarea spațiilor și serviciilor din taberele de sinistrați și pentru cazarea refugiaților în locațiile stabilite de comitetele județene pentru situații de urgență, respectiv al Municipiului București.

Actul normativ creează premisele pentru ca instituțiile sau autoritățile publice centrale sau locale ori operatorii economici publici și privați să pună la dispoziție comitetelor județene pentru situații de urgență, respectiv al Municipiului București, cu titlu gratuit, locații pentru cazarea refugiaților, precum și mecanismul prin care comitetele județene pentru situații de urgență pot utiliza respectivele spații pentru cazarea refugiaților.

Măsurile luate prin acest act normativ fac parte din pachetul de sprijin destinat cetățenilor ucraineni și autorităților din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.