Acasă Social Guvernul a lansat o nouă platformă de sprijin pentru refugiații ucraineni –...

Guvernul a lansat o nouă platformă de sprijin pentru refugiații ucraineni – „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”

DISTRIBUIȚI

 163870 – 12032022 – Guvernul a lansat o nouă platformă de sprijin pentru refugiații din Ucraina. Platforma se numește Ucraina – Împreună ajutăm mai mult și poate fi accesată pe site-ul oficial al Executivului. Platforma este realizată de Guvern, Departamentul pentru Situații de Urgență și cei de la Code for Romania.

Platforma preia inițiativa guvernamentală „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, prin care au fost colectate până acum peste 7.000 de oferte de asistență umanitară pentru cetățenii ucraineni, potrivit mainnews.ro.

Site-ul cuprinde două secțiuni principale destinate cererilor și ofertelor de resurse (alimente, produse de igienă, servicii, voluntariat) și cazării refugiaților.

„Grupul de coordonare a asistenţei umanitare de la nivelul Cancelariei a asigurat, în toată această perioadă, dialogul la nivel strategic cu organizaţiile din societatea civilă, din perspectiva felului în care se organizează în teren, la punctele de trecere a frontierei, dar şi din perspectiva felului în care noi, ca Guvern, le putem sprijini eforturile. De asemenea, preluăm de la societatea civilă toate propunerile de măsuri de politică publică şi încercăm să deblocăm acele situaţii care apar punctual în teren, la nivel local sau central. Astfel, tot la nivelul grupului de coordonare de la nivelul Cancelariei am putut operaţionaliza numerele 112 şi 119, cu sprijinul STS, în limba ucraineană pentru refugiaţii din România şi au fost promovate măsuri de prevenire a traficului de persoane la nivelul punctelor de trecere a frontierelor. Suplimentar, asigurăm legătura cu donatori internaţionali şi cu misiuni diplomatice”, a declarat consilierul de stat în Cancelaria prim-ministrului, Mădălina Turza.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a arătat că, prin eforturile susţinute ale Cancelariei, împreună cu DSU şi reprezentanţi ai societăţii civile, vor fi operaţionalizate două platforme oficiale de management de resurse şi administrare de spaţii de cazare.

„Vorbim de platforma numită „Un acoperiş” şi cealaltă numită „Sprijin de urgenţă”. „‘Un acoperiş’ este o soluţie de identificare de spaţii de cazare pentru a ajuta migranţii care ajung în România şi au nevoie de ajutor imediat. (…) „Sprijin de urgenţă” este un sistem integrat de management al resurselor pe care societatea civilă şi persoanele fizice şi juridice le pot aduce pentru a ajuta în situaţiile critice”, a explicat Arafat.

sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.