Acasă Social Guvernul a stabilit numărul de bilete de tratament balnear și modul de...

Guvernul a stabilit numărul de bilete de tratament balnear și modul de distribuire a acestora în sistemul pensiilor militare de stat

DISTRIBUIȚI

164138 – 31032022 – Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a stabilit numărul de bilete de tratament balnear şi de recuperare, a condițiilor şi modului de acordare, precum şi a modului de distribuire sau de decontare a acestora în sistemul pensiilor militare de stat

Executivul a modificat, astfel, condițiile specifice de ierarhizare și punctajele aferente care se utilizează pentru ierarhizarea pensionarilor militari și persoanelor beneficiare ale prevederilor actelor normative cu caracter reparatoriu care solicită de bilete de tratament balnear și de recuperare.

Astfel, pentru a evita apariția unor situații dezavantajoase pentru pensionarii militari, la realizarea punctajului aferent pentru ierarhizarea solicitanților de bilete de tratament și recuperare, se va lua în calcul cuantumul net al drepturilor de pensie.

Până acum, pentru realizarea punctajului se avea în vedere cuantumul brut al pensiei.

Totodată, beneficiarii care au același punctaj se ierarhizează în funcție de cuantumul net al pensiei, de la mic la mare.

De asemenea, vor beneficia de bilete de tratament și persoanele cu pensii cuprinse între 2001 lei și 2500 lei.

Această categorie nu era inclusă în prevederile HG  nr. 998/2020 și cei care au pensiile în acest cuantum ar fi putut fi excluși de la acest drept din cauza realizării unui punctaj mai mic comparativ cu beneficiarii ale căror cuantumuri nete s-ar situa între 2501 și 3000 lei.

Modificarea este necesară pentru evitarea situațiilor care pot genera disfuncționalități în activitatea sistemului pensiilor militare de stat în ceea ce privește acordarea biletelor de tratament balnear și de recuperare.

Actul normativ nu implică modificări alte cheltuielilor bugetare.

Potrivit HG nr. 998/2020, în fiecare an, 5% din numărul pensionarilor aflați în plată la fiecare casă de pensii sectorială vor beneficia de bilete, respectând anumite criterii de selecție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.