Acasă Anchete Justitie În CSM se cer alegeri pentru restul de mandat al judecătoarei Mariana...

În CSM se cer alegeri pentru restul de mandat al judecătoarei Mariana Ghena, ieșită la pensie / Miza: noul membru din partea ÎCCJ ar putea fi ales șeful Consiliului

DISTRIBUIȚI

163761 – 04032022 – Șapte membri ai CSM – judecătorii Andrea Chiș, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Mihai Bălan și procurorii Tatiana Toader, Cristian Ban și Florin Deac – solicită plenului CSM revocarea hotărârii din 11 februarie 2022 prin care majoritatea reprezentată de Lia Savonea și Bogdan Mateescu a decis să nu mai organizeze alegeri pentru restul de mandat al judecătoarei Mariana Ghena care a ieșit la pensie la începutul acestui an, potrivit unui document consultat de G4media.ro. În acest moment, locul fostei judecătoare de la Înalta Curte, Mariana Ghena, a fost luat de supleantul Marian Budă.

”Calitatea de membru interimar este conferită unui judecător numai cu condiția organizării de noi alegeri pentru postul vacant și până la alegerea unui nou membru.

Refuzul de a organiza noi alegeri înseamnă conferirea caracterului de membru definitiv judecătorului care a fost numit membru în condițiile art. 57 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, ceea este reprezintă o încălcarea flagrantă a legii”, au arătat membrii CSM în cerere.

Un eventual nou membru al CSM ales de Înalta Curte ar putea ocupa postul doar până la sfârșitul acestui an întrucât atunci expiră mandatul actualului CSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.