Acasă Externe Agenda Europeana Încă 15 persoane și 9 companii pe lista sancțiunilor europene împotriva Federației...

Încă 15 persoane și 9 companii pe lista sancțiunilor europene împotriva Federației Ruse

DISTRIBUIȚI

 163910 – 16032022 – Consiliul Uniunii Europene a decis includerea a încă 15 persoane și 9 firme pe lista celor împotriva cărora vor fi aplicate sancțiuni, ca răspuns la actuala agresiune militară rusă nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei.

Este vorba de mai mulți oligarhi și elite afiliate regimului, familiile acestora și oameni de afaceri importanți implicați în sectoare economice, precum și pe cei care au un rol principal în dezinformarea și propaganda care facilitează invazia Ucrainei de către Federația Rusă.

Printre persoanele incluse pe listă se numără Roman Abramovici și German Khan, precum și alți oameni de afaceri importanți implicați în sectoare economice-cheie, cum ar fi fierul și oțelul, energia, sectorul bancar, mass-media, produsele și serviciile militare și cu dublă utilizare. Lista include, de asemenea, lobbyiști și propagandiști, cum ar fi Konstantin Ernst (director general al Channel One Russia), care multiplică discursul Kremlinului cu privire la situația din Ucraina.

Entitățile sancționate includ societăți din sectorul aviației, sectorul militar și sectorul produselor cu dublă utilizare, al construcțiilor navale și al construcțiilor de mașini.

Decizia face parte din al patrulea pachet de măsuri restrictive impuse de UE împotriva Rusiei.

Cumulate, măsurile restrictive ale UE se aplică în prezent unui număr total de 877 de persoane și 62 de entități – de la înghețarea activelor, blocarea accesului la fonduri, interdicțiile de călătorie pe teritoriul UE sau tranzitarea acestuia.

Recent, Consiliul a prelungit sancțiunile care îi vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, a suveranității și a independenței Ucrainei, pentru o perioadă suplimentară de șase luni, până la 15 septembrie 2022.

Agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei încalcă grav dreptul internațional și principiile Cartei ONU și subminează securitatea și stabilitatea la nivel european și mondial. Provoacă nespus de multă suferință populației ucrainene. Rusia și complicele său, Belarusul, poartă întreaga responsabilitate pentru acest război de agresiune, iar cei care se fac responsabili vor fi trași la răspundere pentru crimele lor, inclusiv pentru vizarea fără discriminare a civililor și a obiectivelor civile.

Uniunea Europeană solicită Rusiei să înceteze acțiunea militară și să își retragă toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul Ucrainei imediat și necondiționat, precum și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.