Acasă Social Încă trei corturi amenajate în Gara de Nord pentru refugiații care tranzitează...

Încă trei corturi amenajate în Gara de Nord pentru refugiații care tranzitează Bucureștiul

DISTRIBUIȚI
sursa foto: ISUBIF
163797 – 07032022 – Alte trei corturi au fost pregătite astăzi, în Gara de Nord din București, pentru cazarea temporară a refugiaților de război care ajung din Ucraina. Corturile au rolul de a prelua persoanele care nu doresc să fie cazate în spațiile special destinate din București și Ilfov, ci intenționează să-și continue deplasarea spre alte localități sau alte țări (pe cale aeriană, rutieră sau feroviară), dar trebuie să staționeze o scurtă perioadă de timp.
Suplimentarea acestor spații de cazare temporară a fost necesară pentru a preîntâmpina aceste situații care pot fi influențate, în anumite intervale orare, de fluxurile ridicate de refugiați.
Astăzi, în jurul orei 17:30, în Gara de Nord va ajunge o garnitură de tren de la Iași, cu aproximativ 400 de persoane refugiate (adulți și copii), cu diferite cetățenii, care vor fi cazate în centrele din București și Ilfov.
Gestionarea activităților privind persoanele refugiate sunt coordonate de prefectului Capitalei, și sunt realizate de instituțiile care fac parte din CSU (ISUBIF, DGPMB, DGJMB, CFR Călători, CFR Infrastructura, DGASMB, Poliția Locală).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.