Acasă Politic India a reușit să extragă din Ucraina 11.000 dintre cei circa 20.000...

India a reușit să extragă din Ucraina 11.000 dintre cei circa 20.000 de studenți

3.000 de studenți indieni sunt la București

DISTRIBUIȚI

 163738 – 03032022 –Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit ieri la Palatul Victoria, pe Jyotiraditya Scindia, ministrul Aviației Civile, trimisul special al prim-ministrului Indiei, Narendra Modi.

Întâlnirea are loc la două zile de la discuția telefonică avută de către premierul român cu omologul său indian. Ministrul Aviației Civile se află în România pentru a organiza repatrierea studenților indieni evacuați din zonele de conflict din Ucraina, care au fost sprijiniți de statul român, primind găzduire și cele de strictă necesitate.

Ministrul Scindia a înmânat prim-ministrului Nicolae Ciucă o scrisoare adresată de premierul indian Narendra Modi. Cu aceeași ocazie, a adus mesajul de mulțumire al premierului și al celor 1,3 miliarde de locuitori ai Indiei pentru sprijinul acordat de către partea română studenților indieni. India a reușit să extragă până acum din Ucraina 11.000 dintre cei circa 20.000 de studenți. În prezent, circa 3.000 de studenți se află în București și așteaptă cele 6 avioane cu care să fie repatriați. De asemenea, 1.000 de studenți se află în găzduire în zona Siret și urmează a fi repatriați.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat faptul că India poate conta pe România în vederea repatrierii cetățenilor săi sosiți din zonele afectate de agresiunea militară rusă.

Totodată, premierul român a subliniat bunele relații de prietenie româno-indiene, precum și nivelul schimburilor comerciale și al investițiilor indiene în România.

Partea indiană a adresat invitația prim-ministrului Narendra Modi ca, după depășirea perioadei actuale de criză, premierul Nicolae Ciucă să efectueze o vizită în India.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.