Acasă Social Aparare Întâlnirea șefilor Apărării din România și Ungaria

Întâlnirea șefilor Apărării din România și Ungaria

DISTRIBUIȚI

 164011 – 23032022 – Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit marți, 22 martie, la sediul MApN, cu omologul din Ungaria, generalul-locotenent Romulusz Ruszin-Szendi.

Au fost analizate situația de securitate în regiunea Mării Negre și implementarea măsurilor aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare în România și Ungaria, respectiv pe întreg flancul estic al NATO, anunță MApN.

De asemenea, oficialii au discutat despre colaborarea dintre forțele armate ale celor două țări în cadrul inițiativelor regionale, precum Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii și Batalionul Multinațional de Geniu „Tisa”.

Șeful Statului Major al Apărării i-a mulțumit generalului-locotenent Ruszin-Szendi pentru participarea militarilor din Ungaria în statele majore ale structurilor NATO dislocate pe teritoriul țării noastre.

Vizita șefului Statului Major al Apărării din Ungaria include întâlniri la Statul Major al Forțelor Terestre și Comandamentul Diviziei Multinaționale Sud-Est, în zilele de 23 și 24 martie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.