Acasă Social Aparare Întâlnirea șefului Statului Major al Apărării cu şeful Gărzii Naţionale a statului...

Întâlnirea șefului Statului Major al Apărării cu şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama, SUA

DISTRIBUIȚI

 163963– 18032022 –  Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit vineri, 18 martie, la sediul MApN, cu șeful Gărzii Naționale a statului american Alabama (ALNG), generalul-maior Sheryl E. Gordon. Întrevederea a avut loc în contextul vizitelor de lucru pe care șeful ALNG le efectuează în unități militare din România, în perioada 9-20 martie.

Tematica întrevederii s-a axat pe două paliere: în plan regional, analiza situației de securitate și implementarea măsurilor aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare și, în plan național, evaluarea stadiului proiectelor de dezvoltare a infrastructurii militare și planificarea activităților de instruire cu militarii ALGN.

Șeful Statului Major al Apărării a reiterat determinarea Armatei României de intensificare a cooperării cu ALGN, în special pe linia instruirii forțelor. „SUA au un rol esențial în asigurarea securității statelor aliate, în special a celor situate pe flancul estic al NATO. În cadrul acestui considerabil efort defensiv al forțelor americane, colaborarea de lungă durată existentă între ALNG și structuri ale Armatei României reprezintă, prin numărul și conținutul programelor de dezvoltare, un punct de sprijin important în domeniul militar din cadrul parteneriatului strategic România-SUA”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

În programul delegației militare, conduse de generalul-maior Sheryl Gordon, au fost incluse vizite la Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara, Batalionul 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” din Arad, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est din Sibiu și la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. Vizita din acest an a șefului ALGN s-a înscris în seria relațiilor de cooperare dintre Armata României și ALNG, de aproape trei decenii, derulată sub egida „Programului de Parteneriat Statal”.

***

Cooperarea militară între Armata României și ALGN a înregistrat, constant, evoluții remarcabile, „Programul de Parteneriat Statal” oferind sprijin și expertiză în procesul de specializare și perfecționare în domeniul instruirii militarilor din forțele terestre și aeriene și contribuind la dezvoltarea infrastructurii Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”. Totodată, împreună cu militarii americani din ALGN, militarii români au executat, începând cu anul 2015, exerciții tactice cu trupe în teren, specifice unităților de geniu și de cercetare, precum și exerciții ale forțelor aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.