Acasă Politic Întâlniri bilaterale ale ministrului apărării naționale cu omologii din Canada și Lituania

Întâlniri bilaterale ale ministrului apărării naționale cu omologii din Canada și Lituania

DISTRIBUIȚI

163931 – 17032022 –  În marja Reuniunii extraordinare a miniștrilor Apărării din statele membre ale NATO, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut miercuri, 16 martie, întâlniri bilaterale cu omologul canadian, Anita Anand, și cel lituanian, Arvydas Anušauskas, anunță MApN.

Discuțiile au vizat situația de securitate din Ucraina și cooperarea bilaterală.

Oficialul român a transmis mulțumiri pentru contribuția Canadei la securitatea regională, prin dislocarea Forțelor Aeriene Regale Canadiene, începând cu anul 2017, care participă la misiunea de poliţie aeriană întărită în România. Totodată, Vasile Dîncu a subliniat contribuția Canadei la consolidarea posturii de descurajare și apărare. În context, oficialul român a adresat invitația ministrului canadian al apărării de a vizita România.

Referitor la cooperarea bilaterală, ministrul apărării naționale a subliniat necesitatea actualizării cadrului juridic bilateral.

Agenda întrevederii cu omologul lituanian, Arvydas Anušauskas, a cuprins situația de securitate din flancul estic al NATO, creată în urma acțiunilor Federației Ruse în Ucraina, dar și elemente de cooperare bilaterală între cele două state.

Demnitarul român a subliniat importanța unității și solidarității în cadrul Alianței Nord-Atlantice și a reiterat relevanța continuării adoptării măsurilor ce consolidează postura de descurajare și apărare pe întregul flanc estic al NATO.

Pe plan bilateral, cei doi oficiali au subliniat necesitatea unui dialog continuu și constant, pentru coordonarea eforturilor în plan aliat și european, în contextul agresiunii Federației Ruse în Ucraina. Cei doi oficiali au convenit să consolideze cooperarea bilaterală în domeniul apărării şi să intensifice dialogul politico-militar privind subiectele de interes comun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.