Acasă Politic  Întrevederea președintelui Klaus Iohannis, cu ministrul Forțelor Armate din Republica Franceză, Florence...

 Întrevederea președintelui Klaus Iohannis, cu ministrul Forțelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly

DISTRIBUIȚI

163781 – 062032022 –  Președintele României, Klaus Iohannis, a avut duminică, 6 martie 2022, o întrevedere cu ministrul Forțelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly, în contextul vizitei la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu ocazia dislocării, în România, a militarilor din cadrul Batalionului francez „Spearhead”, care se vor alătura militarilor români și aliați din baza militară.

Președintele României și ministrul Forțelor Armate din Republica Franceză au discutat despre deteriorarea semnificativă a situației de securitate regionale, ca urmare a agresiunii brutale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, cu accent pe deciziile adoptate la nivelul NATO pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre.

Președintele Klaus Iohannis a salutat măsurile consistente și prompte aliate privind suplimentarea forțelor NATO pe Flancul Estic, inclusiv în România, activarea Planurilor de apărare și desfășurarea, în premieră, a Forței NATO de Răspuns, ca parte a apărării colective în țara noastră.

În context, președintele României a adresat mulțumiri pentru angajamentul substanțial și ferm al Franței pentru întărirea apărării colective în țara noastră, prin dislocarea Batalionului „Spearhead”, și asumarea statutului de națiune-cadru pentru Grupul de Luptă care se va înființa în România.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a apreciat prezența militarilor francezi în cadrul comandamentelor NATO de pe teritoriul țării noastre, precum și participarea constantă a militarilor francezi la activități comune cu forțele române în domeniile terestru, aerian și maritim.

Președintele României a reiterat sprijinul țării noastre pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a evidențiat implicarea hotărâră și activă a României în acordarea de asistență umanitară Ucrainei, inclusiv prin înființarea, în țara noastră, a unui centru logistic de colectare a donațiilor internaționale destinate Ucrainei.

Ministrul Forțelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly, a apreciat contribuția substanțială a României în actualul context de securitate, atât pe palierul asistenței umanitare pentru Ucraina, cât și pe cel securitar, prin angajamentul ferm și consistent al țării noastre în demersurile NATO de întărire a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre.

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Florence Parly au salutat nivelul foarte bun al relațiilor de cooperare dintre România și Republica Franceză în domeniul apărării, exprimând determinarea de a dezvolta, în continuare, cooperarea bilaterală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.