Acasă Politic Întrevederea prim-ministrului Nicolae Ciucă cu Janez Lenarčič, comisar european pentru gestionarea crizelor

Întrevederea prim-ministrului Nicolae Ciucă cu Janez Lenarčič, comisar european pentru gestionarea crizelor

DISTRIBUIȚI

 163849 – 10032022 – Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe Janez Lenarčič, comisar european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor.

Vizita are loc în contextul operaționalizării Hub-ului umanitar găzduit de România la Suceava, cu sprijinul Comisiei Europene. Activarea acestui centru logistic de stocare și distribuție a asistenței umanitare reflectă angajamentul ferm al Guvernului pentru gestionarea operativă si coerentă a fluxului de refugiați care intră și rămân pe teritoriul României.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a referit la impactul umanitar sever al agresiunii militare nejustificate, ilegale și neprovocate a Rusiei asupra Ucrainei. A accentuat necesitatea strategică a menținerii solidarității și unității UE și NATO în contextul crizei generate.

De asemenea, a evidențiat acțiunile cuprinzătoare întreprinse încă de la începutul crizei de Guvernul României, alături de partenerii instituționali, non-guvernamentali și actori din mediul privat, în asistarea promptă a refugiaților din Ucraina la intrarea pe teritoriul României, inclusiv a celor care nu solicită protecție internațională.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat eforturile susținute depuse de autoritățile române și a subliniat că Guvernul României contează pe sprijinul Comisiei Europene, al statelor membre și al altor parteneri pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor refugiaților.

Șeful Guvernului a evidențiat necesitatea continuării sprijinului activ al Comisiei Europene, dar și al partenerilor europeni, pentru Republica Moldova, prin alocarea de resurse suplimentare esențiale gestionării fluxului intens al refugiaților din Ucraina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.