Acasă Externe Agenda Europeana Josep Borrell: Vom propune un nou mecanism pentru a pedepsi dezinformarea în...

Josep Borrell: Vom propune un nou mecanism pentru a pedepsi dezinformarea în toată lume

DISTRIBUIȚI

163813 – 08032022 – Executivul Uniunii Europene va propune un nou mecanism pentru a pedepsi dezinformarea în întreaga lume, a anunțat marți Josep Borrell, șeful politicii externe, invocând ceea ce el a spus că sunt minciuni răspândite intenționat de mass-media de stat rusești, transmite Reuters.

Borrell a declarat în fața Parlamentului European că UE ar trebui să poată îngheța activele și să interzică călătoriile în blocul comunitar ale celor considerați responsabili, pentru a evidenția astfel de abuzuri informaționale, făcute pentru a manipula și induce în eroare.

„Voi propune un nou mecanism care ne va permite să îi sancționăm pe acei realizatori de dezinformare malignă”, a spus Borrell, adăugând că nu încearcă să definească ce este adevărat sau fals în știri, ci să protejeze împotriva manipulării societăților.

El a indicat rețeaua de televiziune de stat rusă Russia Today și agenția de știri Sputnik ca fiind exemple de „instrumente de împingere a acestei narațiuni pentru a manipula și induce în eroare” poporul rus în legătură cu invazia Moscovei în Ucraina.

Borrell a afirmat că Moscova nu bombardează doar case și infrastructură în Ucraina, ci îi vizează și pe ruși cu știri false și dezinformare. „Le bombardează mințile”, a spus el.

Propunerea vine după ce președintele Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, a anunțat că blocul de 27 de membri va interzice canalele menționate mai sus în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Borrell nu a oferit mai multe detalii despre calendarul punerii în aplicare a propunerii sale. Guvernele UE vor trebui să se pună de acord, să elaboreze acte juridice și să convină asupra numelor celor care vor fi vizați. Sursa:hotnews.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.