Acasă Anchete Interne Lucian Bode: Vă îndemn să nu uitați niciodată că un singur pas...

Lucian Bode: Vă îndemn să nu uitați niciodată că un singur pas greșit sau lipsa de empatie în activitatea dumneavoastră riscă să arunce o pată neagră nemeritată asupra întregii instituții din care faceți parte

DISTRIBUIȚI

  164062 – 25032022 – Vineri, 25 martie a.c., ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat la ceremonia de absolvire a noii promoții a Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina.

Astfel, 1.250 de absolvenți, dintre care 904 bărbați și 346 femei, au primit gradul profesional de agent de poliție, în cadrul unei festivități desfășurate în prezența familiilor și a prietenilor, a conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate, precum și a cadrelor didactice.

Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne a transmis absolvenților: „Vă îndemn să vă lăsați ghidați în viața profesională de valori morale și principii de viață puternice, care să contribuie la un sistem sănătos de ordine publică și siguranță națională: corectitudine, înțelepciune, responsabilitate, integritate și asumare. Fiți demni de această uniforma pe care o purtați și fiți voi înșivă exemple de urmat pentru comunitățile în mijlocul cărora vă veți desfășura activitatea!”

De asemenea, în  cadrul alocuțiunii sale, oficialul MAI a subliniat importanța formării profesionale continue: „continuați formarea profesională atât la locul de muncă, unde aveți ocazia să învățați de la colegii cu experiență, cât și prin accesarea constantă a programelor și cursurilor de specializare. […] Gradul de pregătire și modul în care vă veți face datoria se reflectă în percepția cetățenilor, a societății în general, a partenerilor de pe plan național și internațional asupra instituției și a fiecăruia dintre dvs. Vă îndemn să nu uitați niciodată că un singur pas greșit sau lipsa de empatie în activitatea dumneavoastră riscă să arunce o pată neagră nemeritată asupra întregii instituții din care faceți parte. Nu v-ați ales o meserie ușoară! Dar am convingerea că înțelegeți statutul pe care l-ați dobândit, ca reprezentanți ai MAI, și că veți da mereu dovadă de maturitate, profesionalism și implicare.”

În cursul zilei de vineri au avut loc ceremoniile de acordare a gradului profesional de agent de poliție și a gradului militar de sergent-major pentru alți 799 de absolvenți, promoția martie 2022, din alte patru instituții de învățământ ale MAI.

Astfel, 191 de tineri au absolvit Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca și 216 Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea. De asemenea, 392 de subofițeri de jandarmi au absolvit Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Al. Ghica” Drăgășani și „Petru Rareș” Fălticeni.

Repartizarea pe locurile disponibile din cadrul fiecărui inspectorat general s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire și în funcție de opțiunea absolvenților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.