Acasă Social Update: 07.03.2022 Manifestația va avea loc în Piața Universității / ...

Update: 07.03.2022 Manifestația va avea loc în Piața Universității / Manifestație de 8 martie „Solidaritate, să ne unim toate!”

DISTRIBUIȚI

Update 07.03.2022: Având în vedere că în Piața Victoriei va avea loc un protest naționalist, organizatorii manifestației feministe „Solidaritate, să ne unim toate” anunță schimbarea locului de organizare, în Piața Universității (la statui).

163759 – 04032022 – În data de 8 martie, în Piața Victoriei din București va avea loc manifestația „Solidaritate, să ne unim toate” organizată de mai multe organizații și grupuri feministe.

Prin acest eveniment public organizatoarele doresc să marcheze Ziua Internațională a Femeilor în mod feminist, în spirit de solidaritate și unitate împotriva războiului și imperialismului, împotriva extremei drepte și naționalismelor, și împotriva discriminării și violenței de gen.

„Condamnăm vehement atrocitățile petrecute în Ucraina și ne arătăm solidaritatea cu cei și cele care manifestă zilele acestea împotriva atacului Rusiei. Ne solidarizăm cu toate victimele războiului și cerem primirea refugiaților și acordarea de ajutor umanitar. Ne opunem acelor discursuri politice care vor să ne convingă că națiunea, religia, familia „tradițională” sunt răspunsurile la problemele noastre materiale și la greutățile noastre emoționale.

Nu credem în discursurile din spațiul public concentrate pe „investitori”, pe „binele investitorilor”, pe „sănătatea economiei”, care vor să ne facă să uităm că noi suntem cele care susțin economia: prin munca noastră fizică, deseori nerecunoscută, în școli, în spitale, în fabrici, în supermarketuri, în case, susținând viața fizică și emoțională a celor pe care îi iubim.” – se arată, printre altele, în manifestul evenimentului. Feministele arată că valul conservator de extremă dreapta, dar și conflictul militar de la granița României, amenință drepturile femeilor, drepturi care sunt celebrate an de an în ziua de 8 martie. „Să nu uităm că această zi este despre dreptul de a alege, de a munci, de a trăi așa cum vrem. Aceste drepturi, de altfel fragile, ne sunt acum amenințate de insecuritate și război, de naționalism și de curentul conservator de extremă dreapta, care lovește insidios în femei și în cei vulnerabili”.

Printre organizatoarele manifestației se numără: Asociația Front/Feminism Romania, E-Romnja – Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome, Asociația Plural, Centrul Filia, Asociația Accept, Girl Up România, Asociația ART Fusion, membre ale grupului informal feminist „Multumesc pentru Flori”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.