Acasă Social Aparare Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers...

Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers de Capu Midia

DISTRIBUIȚI
UPDATE: Mina marină observată luni în largul Mării Negre, la circa 70 de kilometri travers de Capu Midia, a fost distrusă de specialiştii de pe nava militară de intervenţie deplasată la faţa locului.

164095– 28032022  –  Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derive, anunță Biroul de presă al MApN.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1″, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia.

Vom reveni cu detalii și imagini de pe timpul acestor operațiuni, după încheierea intervenției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.