Acasă Social Aparare Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre noile legi privind securitatea națională: Vor fi...

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre noile legi privind securitatea națională: Vor fi puse în dezbatere publică, apoi vor trece prin Parlament în regim de urgență

DISTRIBUIȚI

  163953 – 18032022 – Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat joi seară la Antena 3 că pachetul de legi privind securitatea națională (format din trei proiecte legislative) va fi pus în dezbatere publică ”în 2-3 săptămâni”, după care va trece prin Parlament în regim de urgență.

Întrebat ce prevăd aceste legi despre mobilizarea în caz de război, Dîncu a spus că ”nu va fi mobilizată nici o persoană dacă nu a făcut armata”.

În ceea ce privește prăbușirea unui avion MIG și a elicopterului plecat în misiune de salvare în data de 2 martie, Dîncu a spus că raportul tehnic preliminar indică ”o conjuncție nefericită de factori, printre care vremea nefavorabilă cu curenți descendenți și faptul că elicopterul Puma nu este pentru furtună, pentru vreme grea”. El a mai spus că prăbușirea celor două aparate de zbor ”nu are nici o legătură cu războiul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.