Acasă Externe Olaf Scholz: ”NATO nu va interveni militar în acest război”

Olaf Scholz: ”NATO nu va interveni militar în acest război”

Jens Stoltenberg: ”Este responsabilitatea noastră să evităm o escaladare a conflictului”

DISTRIBUIȚI

 163952 – 18032022 – Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat joi refuzul NATO de a interveni militar în Ucraina, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut într-un discurs adresat parlamentului de la Berlin mai mult ajutor pentru ca ţara sa să se apere în faţa invaziei ruse, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

Olaf Scholz i-a mulţumit lui Zelenski pentru ‘”cuvintele impresionante”’ rostite mai devreme în faţa Bundestagului. ‘”Dar mai este un lucru care trebuie spus clar: NATO nu va interveni militar în acest război”, a punctat cancelarul german, la o conferinţă de presă alături de secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a confirmat că linia exprimată de cancelarul german este şi cea a Alianţei. ‘”Este responsabilitatea noastră să evităm o escaladare a conflictului, care ar fi încă şi mai dureroasă şi ar cauza încă şi mai mulţi morţi, mai multe distrugeri şi suferinţe”, a spus Stoltenberg, potrivit agenţiei EFE.

NATO a respins miercuri cererea Poloniei de trimitere a unor trupe ale NATO în Ucraina, în cadrul unei misiuni de pace care să asigure evacuarea populaţiei civile prin coridoare umanitare din zonele unde se duc lupte între trupele ucrainene şi cele ruse.

Odată ce militarii NATO ar ajunge în Ucraina, ”nu se va mai putea face diferenţa între ceea ce este o misiune de salvare, umanitară, şi ceea ce este o misiune de luptă”, a explicat purtătorul de cuvânt al lui Scholz, care a exprimat refuzul Berlinului de a susţine o astfel de misiune.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.