Acasă Social Aparare Opt militari și-au pierdut viața într-o tragedie aviatică în zona Dobrogei

Opt militari și-au pierdut viața într-o tragedie aviatică în zona Dobrogei

DISTRIBUIȚI
sursa foto: https://www.dobrogea.tv

163735 – 0303202 – În seara zilei de miercuri, 2 martie 2022, o aeronavă MiG-21 LanceR aparținând Bazei 86 Aeriană a dispărut de pe radar, iar la scurt timp și elicopterul militar tip IAR 330 – Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu care decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pierdut legătura radio cu baza.

În cursul nopții MApN a confirmat că militarii care se aflau la bordul celor două aparate de zbor și-au pierdut viața.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.

Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

În elicopterul IAR 330-Puma se aflau șapte militari – cinci membri ai echipajului și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar principal Banu Gelu, angajat din anul 1993, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, operator căutare-salvare, 29 de ani, angajat din 2012, căsătorit, doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 43 de ani, angajat din 2002, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, tatăl a doi copii.

Exercițiul demonstrativ de Poliție Aeriană Întărită de la Mihail Kogălniceanu și Fetești a fost anulat ca urmare a celor două catastrofe aeriene ce au avut loc în seara zilei de miercuri, 2 martie, anunță MApN.

Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.