Acasă Social PMB: Controale pe Calea Floreasca

PMB: Controale pe Calea Floreasca

DISTRIBUIȚI

 163988 – 21032022 – Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti continuă, în săptămâna 21.03 -25.03.2022, şirul de activităţi pe care le desfăşoară, constant, în vederea descurajării şi combaterii fenomenului falşilor parcagii.

Pe Calea Floreasca și în zona Spitalului de Urgență, profitând de fluxul mare de vizitatori la unitatea spitalicească, diverşi indivizi, singuri sau organizaţi în grupuri, şi-au făcut un obicei din a bloca locurile de parcare libere cu diverse dispozitive artizanale. Apoi, contra unor sume de bani, locurile de parcare erau oferite conducătorilor auto – majoritatea aparţinători ai bolnavilor din spital.

Astfel, mai multe persoane care percepeau ilegal taxe de parcare pe Calea Floreasca, din sectorul 1 al Capitalei, au fost sancționate contravențional, luni dimineaţă, de echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti cu amenzi de aproximativ 1500 lei.

În aceeaşi zonă, la intrarea în Spitalul de Urgență Floreasca, la concurenţă cu parcagiii de ocazie, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat și amendat un agent al unei firme de paza care percepea bani în schimbul unor locuri de parcare. Pe lângă sancțiunea pecuniară, poliţiştii locali au cerut societăţii angajatoare demararea unei anchete disciplinare împotriva angajatului.

 

În primele trei luni ale acestui an, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 124/2008 şi a Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, agenții D.G.P.L.C.M.B. au aplicat aproximativ 850 sancțiuni, valoarea totală a amenzilor depăşind 180.000 de lei.

Cetățenii pot sesiza astfel de situații la Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București – 021.9752.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.