Acasă Externe Președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii se află la Kiev

Președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii se află la Kiev

DISTRIBUIȚI

 163928 – 17032022 – Peter Maurer, președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), se află la Kiev, Ucraina, într-o vizită de cinci zile pentru a cere extinderea accesului umanitar și o mai mare protecție a civililor.

Scopul vizitei este de a estima provocările cu care se confruntă civilii afectați de conflict și discuții cu membri ai guvernului ucrainean pentru a vedea cum CICR își poate crește activitatea umanitară, neutră și imparțială, prin asistență alimentară, provizii medicale și articole de uz casnic civililor.

„După suferința enormă a populației civile și după discuțiile virtuale intense cu guvernele Rusiei și Ucrainei, consider că este extrem de important să avem contacte direct, să fim capabili să aprofundăm înțelegerea neutralității, munca umanitară independentă și imparțială și că accesul nostru de a opera în țară este pe deplin înțeleasă de autorități”, a spus Maurer.

CICR urmărește să crească respectarea dreptului internațional umanitar, precum și înțelegerea rolului CICR în vizitarea prizonierilor de război, a deținuților, gestionarea respectuoasă a cadavrelor și protecția celor care nu mai participă activ la luptă. De asemenea, Peter Maurer are programate întâlniri cu personalul CICR și al Societății de Cruce Roșie din Ucraina, care sprijină efortul umanitar, pentru a discuta despre asistența pe care CICR o poate oferi civililor din zonele greu accesibile dintre liniile de front.

Peter Maurer se află, de asemenea, în dialog constant și cu oficialii guvernamentali de la Moscova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.