Acasă Economie Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Guvernul susține accelerarea eforturilor orientate spre dezvoltarea sustenabilă a...

Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Guvernul susține accelerarea eforturilor orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei

DISTRIBUIȚI

 163923 – 16032022 – Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții grupului EDP Renewable, între cei mai importanți investitori în producția de energie verde din România.

„Guvernul susține accelerarea eforturilor, la nivel național, orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei și sprijină investitorii care contribuie la această abordare strategică”, a afirmat prim-ministrul, în cadrul întâlnirii.

Reprezentanții grupului EDP Renewable au menționat că cele 750 de milioane de euro investite până acum în România au permis dezvoltarea unor proiecte majore de energie verde, cu o capacitate totală instalată de peste 500 MW.  Grupul a anunțat, cu acest prilej, că este pregătit să investească într-o producție suplimentară de până la încă 1.000 de MW.

În cadrul dialogului, a fost subliniată nevoia unui cadru care să permită stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate acestor proiecte dedicate obținerii independenței energetice, prin folosirea resurselor regenerabile, precum cele solare și eoliene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.