Acasă Economie Programul ”Curăţăm România”, începând cu 1 aprilie

Programul ”Curăţăm România”, începând cu 1 aprilie

DISTRIBUIȚI

164008 – 22032022 – Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat marţi, la Satu Mare, că Ministerul Mediului va derula, pe parcursul lunii aprilie, cu sprijinul autorităţilor locale, „Curăţăm România”, un program naţional de colectare al deşeurilor.

„Lansăm, începând cu 1 aprilie, pe toată luna aprilie, programul ‘Curăţăm România’. Am început organizarea cu toate unităţile administrativ-teritoriale, cu toate primăriile. Pregătim o finanţare de la Administraţia Fondului pentru Mediu, astfel încât cheltuielile de ecologizare, parţial, să fie decontate de AFM şi să susţinem cheltuielile de transport, colectare, cheltuieli cu utilajele de colectare şi să susţinem, parţial, şi cheltuielile de depunere la gropile autorizate, astfel luna aprilie să fie luna în care toată lumea face un efort suplimentar în interesul mediului, în interesul curăţeniei”, a precizat ministrul Mediului, în cadrul unei conferinţe de presă .

Acesta a adăugat faptul că este nevoie de acţiuni dure împotriva celor care nu respectă regulile de protecţie a mediului, dar şi de măsuri de prevenţie.

„Soluţia normală, într-o ţară normală, este prevenţia şi nu intervenţia ulterioară. România, din păcate, nu se numără printre ţările în care conştiinţa civică şi atitudinea normală să caracterizeze populaţia din majoritatea zonelor. În ceea ce priveşte situaţia deşeurilor, munca este asiduă şi va continua, pentru că în ciuda eforturilor unităţilor administrativ-teritoriale, în ciuda eforturilor care s-au desfăşurat sub anumite forme şi cu o anumită intensitate, la nivelul şcolilor, în continuare constatăm că şi comisarii de la Garda de Mediu şi cei de la Apele Române au foarte mult de lucru”, a menţionat Tanczos Barna.

În domeniul prevenţiei, ministrul Mediului a subliniat faptul că prin programul „România Educată” se vor introduce, începând cu acest an, teme de mediu în curricula şcolară, în materii deja existente, precum biologie, chimie, fizică sau la alte materii asociate. Sursa:AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.