Acasă Anchete Interne România va dona 11 ambulanţe Ucrainei

România va dona 11 ambulanţe Ucrainei

DISTRIBUIȚI

163769 – 04032022 – România donează Ucrainei 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, vineri, la Palatul Victoria.

„Este o hotărâre care acordă sprijin Ucrainei prin donarea a 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport din rezerva serviciilor de ambulanţă şi a Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare. Din păcate, nu putem da ambulanţe noi pentru că toate sunt pe fonduri europene, nu pot fi donate, şi nu au trecut încă 5 ani. Din cauza asta, dăm ambulanţe care sunt ceva mai vechi, dar ne asigurăm ca aceste ambulanţe să fie operaţionale, funcţionale, împreună cu toate echipamentele din dotare”, a declarat Arafat, într-o conferinţă de presă.

Reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi cei ai serviciilor de ambulanţă de unde vor fi preluate aceste maşini au primit solicitarea de a le face o revizie completă şi de a le verifica înainte să fie predate în Ucraina.

„Va fi nevoie de ele, este o solicitare care s-a primit şi din partea Ucrainei de a asigura astfel de mijloace pentru a putea să transporte pacienţi, răniţi şi aşa mai departe. Lucru la care România răspunde cu această donaţie de mare importanţă”, a precizat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.