Acasă Externe Reuniune a miniștrilor europeni ai Sănătății privind primirea bolnavilor și răniților din...

Reuniune a miniștrilor europeni ai Sănătății privind primirea bolnavilor și răniților din Ucraina

DISTRIBUIȚI

 163869 – 12032022 – Cei 27 de miniştri ai Sănătăţii din Uniunea Europeană se vor reuni marţi, prin videoconferinţă, pentru a coordona primirea primirea răniţilor de război şi a bolnavilor cronici refugiaţi din Ucraina, al căror număr ar putea depăşi rapid capacităţile de îngrijire ale ţărilor limitrofe, relatează AFP, citată de Agerpres.

Această ”reuniune extraordinară a Consiliului de miniştri europeni din domeniul sănătăţii” va avea ca scop ”să ofere un răspuns coordonat şi solidar din partea Uniunii Europene la consecinţele sanitare ale agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul francez Olivier Véran, pe Twitter.

Prioritatea va fi asigurarea unei continuităţi a asistenţei medicale pentru persoanele strămutate, în timp ce peste 2,5 milioane de ucraineni au fugit din ţara lor de la începutul invaziei ruse, în urmă cu două săptămâni.

Fără a merge până la o repartizare pe cote, ideea este să se identifice în fiecare ţară disponibilităţile pentru pacienţii care suferă de cancer sau de boli rare, de exemplu, dar şi pentru răniţii de război.

Statele membre care se învecinează cu Ucraina, în primul rând Polonia, îşi vor putea prezenta detaliat limitele pentru fiecare tip de pacient.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.