Acasă Externe Scholz: Întreruperea bruscă a importurilor de energie din Rusia va arunca Europa...

Scholz: Întreruperea bruscă a importurilor de energie din Rusia va arunca Europa în recesiune

DISTRIBUIȚI

 164033 – 24032022 – O întrerupere imediată a importurilor energetice din Rusia ar declanșa o recesiune economică în Germania, dar și în Europa, a declarat, miercuri, cancelarul german, conform Politico. Germania este una dintre țările cele mai rezervate față de ideea renunțării la gazul rusesc, fiind de asemenea și una dintre țările europene care importă cel mai mult gaz din Rusia.

Cancelarul german a spus, într-un discurs în Bundestag, că țara sa va încheia dependența de gazul rusesc într-un timp rezonabil, însă întreruperea imediată a importurilor din Rusia va lovi puternic și în economia germană, nepregătită pentru o astfel de măsură.

„Vom încheia această dependență de gazul, petrolul și cărbunele rusesc cât de repede putem, dar să facem acest lucru de pe o zi pe alta ar însemna să ne aruncăm țara, dar și toată Europa, într-o recesiune”, a spus cancelarul Germaniei.

Șeful guvernului de la Berlin a adăugat și că „sute de mii de locuri de muncă vor fi în pericol, iar industrii întregi vor ajunge la marginea prăpastiei”.

„Adevărul este că aceste sancțiuni care au fost deja stabilite au lovit deja dur în unii cetățeni, și nu doar la benzinărie”, a mai afirmat Scholz, care spune și că sancțiunile „nu trebuie să lovească în țările europene mai tare decât în regimul de la Kremlin”.

Afirmațiile lui Scholz reprezintă o rezervă în fața apelurilor unor țări europene pentru întreruperea imediată a importurilor energetice din Rusia.

La începutul lunii martie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că liderii UE s-au pus de acord să facă, în următoarele două luni, propuneri pentru eliminarea, până în 2027, a dependenței de importurile de petrol și gaze de Rusia, dar afirmații asemănătoare au mai fost făcute și după anexarea Crimeei, în 2014.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.