Acasă Anchete Interne Şofer de TIR cercetat după ce a fost descoperit cu 23 de...

Şofer de TIR cercetat după ce a fost descoperit cu 23 de migranţi ascunşi în mijlocul de transport şi cinci tone de tutun de contrabandă

DISTRIBUIȚI

163937 – 17032022 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat douăzeci și trei de cetăţeni din Turcia, Siria, Irak și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu diverse bunuri. În același automarfar, a fost descoperită cantitatea de 5.751,5 kg de tutun pentru narghilea,în valoare de aproximativ 5,7 milioane lei, pentru care şoferul turc nu deţinea documente de provenienţă.

În data de 16.03.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru o societate comercială din Belgia.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, douăzeci și trei de cetățeni străini.

Totodată, cu ocazia verificării semiremorcii, printre marfa transportată, au fost descoperite mai multe cutii de carton care conţineau cantitatea de 5.751,5 kg de tutun pentru narghilea, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de însoţire.

Persoanele depistate ascunse au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Turcia, Siria, Irak și Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani și intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare estimativă de 5,7 milioane lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini și trafic de migranți și contrabandă pentru șoferul mijlocului de transport, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.