Acasă Cultura/Media Somație publică pentru Digi 24 și România TV din cauza titlurilor alarmiste

Somație publică pentru Digi 24 și România TV din cauza titlurilor alarmiste

DISTRIBUIȚI

163912 – 16032022 – Întrunit în ședința publică din data de 15 martie, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și autosesizării Consiliului, pentru modul în care a fost reflectat în spațiul audiovizual subiectul majorării prețurilor la benzină și motorină.

Rapoartele analizate s-au referit la emisiuni de știri și dezbateri difuzate în data de 09.03.2022 de 13 posturi centrale de televiziune (Aleph News, Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Metropola TV, News România, Prima TV, Pro TV, Realitatea Plus, România TV și TVR 1).

Potrivit comunicatului de presă, CNA a sancționat cu somație publică Digi 24 și România Tv pentru titlurile afișate pe ecran  – Digi 24 (dintre titlurile afișate pe ecran, menționăm: „Prețuri-record la motorină și benzină”; „Prețul carburanților a depășit 11 lei pe litru”);

– România TV (ex. titluri: „Dezastru la pompe: 11 lei litrul de benzină”; „Efectul războiului în România: prețuri istorice la combustibili”).

Pentru Antena 3 au existat trei propuneri de sancționare, dar niciuna nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a putea fi adoptată. Conform prevederilor Regulamentului CNA, votul va fi reluat în următoarea ședință publică în care vor fi analizate rapoarte ale Direcției Monitorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.