Acasă Social Un nou transport de medicamente și materiale medicale donate de România în...

Un nou transport de medicamente și materiale medicale donate de România în sprijinul Ucrainei

DISTRIBUIȚI

163720 – 02032022 – Medicamente, consumabile medicale, materiale sanitare, truse de urgențe și alte materiale de strictă necesitate pentru pacienții din Ucraina, puternic afectați de agresiunea militară, au fost trimise astăzi autorităților ucrainene.

Un nou transport de ajutoare umanitare a plecat din București spre Siret, mulțumită donațiilor oferite de societatea civilă din România.

Asemenea celorlalte acțiuni umanitare derulate în ultimele zile, sprijinul oferit astăzi de statul român s-a realizat în urma colaborării reprezentanților societății civile, organizațiilor naționale și internaționale și structurilor guvernamentale implicate în Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Această platformă este un instrument de integrare eficientă a eforturilor de asistență umanitară pentru cetățenii ucraineni.

Până la acest moment, sprijinul oferit Ucrainei a constant în trimiterea de ajutare ce constau în dispozitive și echipamente medicale, paturi de spital, medicamente, însumând 30 tone. Totodată, către statul ucrainean au fost trimise ieri bunuri de strictă necesitate și alimente, aflate în stocurile Rezervelor de Stat, materiale de subzistență în valoare de peste 5 milioane de lei.

Guvernul României susține eforturile societății civile și va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s, poate fi accesată de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

Mulțumiri tuturor celor care se alătură acțiunilor de sprijin pe care românii îl oferă cetățenilor ucraineni, greu încercați de agresiunea militară rusă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.