Acasă Anchete Interne 25.000 de angajați ai MAI vor fi la datorie de Paști

25.000 de angajați ai MAI vor fi la datorie de Paști

DISTRIBUIȚI

 164452 – 21042022 – Având în vedere minivacanța prilejuită de Sărbătorile de Paști, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus tuturor structurilor să își adapteze misiunile curente și să ia măsuri suplimentare pentru ca cetățenii, indiferent de modul și locul unde vor petrece aceste zile, să fie în siguranță, respectiv să primească sprijin calificat și prompt în caz de nevoie.

Planul general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, stabilește principalele obiective pentru cei peste 25.000 de angajați care vor fi la datorie, zilnic, în perioada 22 – 25 aprilie.

O mare atenție va fi acordată locurilor unde vor fi organizate evenimente publice și lăcașurilor de cult unde se vor desfășura slujbe religioase la care este preconizată participarea unui număr mare de credincioși. În Noaptea de Înviere, la cele aproximativ 10.800 de lăcașuri de cult ortodoxe, se estimează prezența a peste 1,6 milioane de persoane. De asemenea, forțele de ordine vor executa misiuni de patrulare și pe traseele de deplasare a oamenilor.

Poliția va suplimenta numărul de echipaje la orele de trafic intens pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile rutiere care converg către stațiuni turistice sau către lăcașuri de cult. Cei peste 1.600 de polițiștii rutieri vor acționa zilnic pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave. Pentru a încuraja o conduită preventivă la volan, echipajele rutiere vor utiliza zilnic aproximativ 370 de aparate radar.

Poliția și Jandarmeria vor avea o prezență activă în stradă, dar și acțiuni punctuale în zonele și locurile unde există un număr semnificativ de persoane, precum baruri, discoteci, cluburi, piețe, gări, spații de cazare.

În ultimele zile, inspectoratele pentru situații de urgență au efectuat peste 600 de controale, iar pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate 1.773 sancțiuni contravenționale, dintre care 140 amenzi, în cuantum de aproximativ 330.000 lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri pentru a preveni incendiile care s-ar putea produce în interiorul și în zona lăcașurilor de cult sau în spațiile de divertisment ca urmare a suprasolicitării infrastructurii de distribuție a energiei electrice ori din cauza utilizării necorespunzătoare a surselor de foc, inclusiv a lumânărilor.

Pe perioada Sărbătorilor Pascale, răspunsul la urgențele medicale se va realiza cu peste 570 de echipaje SMURD, precum și 151 echipaje pentru descarcerare.

18 aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI sunt la datorie pe întreg teritoriul național, echipajele de zbor fiind pregătite în orice moment să intervină în sprijinul cetățenilor aflați în dificultate sau în sprijinul misiunilor operative pe linie de ordine și siguranță publică.

De asemenea, aproximativ 700 de jandarmi montani se vor afla permanent pe traseele și în stațiunile turistice, echipați și pregătiți să intervină pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

4.200 de polițiști de frontieră vor asigura, zilnic, tranzitarea fluentă a punctelor de trecere a frontierei, concomitent cu intensificarea activităților de control. Vă recomandăm să accesați aplicația trafic-online care prezintă o medie a timpilor de așteptare și tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să fie preîntâmpinată apariția suprasolicitărilor, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.