Acasă Anchete Unul dintre cele mai mari forumuri de hackeri din lume închis în...

Unul dintre cele mai mari forumuri de hackeri din lume închis în urma operațiunii Tourniquet

DISTRIBUIȚI

 164334 – 13042022 – Piața ilegală „RaidForums” a fost închisă, iar infrastructura sa confiscată ca urmare a Operațiunii TOURNIQUET, în cadrul unei operațiuni polițienești transnaționale coordonată de Europol, care a sprijinit anchetele independente din Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Portugalia și România. De asemenea, administratorul forumului și doi dintre complicii săi au fost de asemenea arestați.

Lansat în 2015, RaidForums era considerat unul dintre cele mai mari forumuri de hacking din lume, cu o comunitate de peste jumătate de milion de utilizatori. Această piață a devenit renumită pentru vânzarea accesului la scurgeri de baze de date de profil înalt aparținând unui număr de corporații americane din diferite industrii, date care conțineau informațiie a milioane de carduri de credit, numere de cont bancar și informații de rutare, precum și numele de utilizator și parolele asociate necesare pentru a accesa conturile online.

Aceste seturi de date au fost obținute în ultimii ani, prin spargerea bazelor de date și exploatarea unor vulnerabilități.

Operațiunea TOURNIQUET, coordonată la nivel internațional de Centrul European de Criminalitate Cibernetică al Europol, a reprezentat punctul culminant al unui an de planificare meticuloasă între autoritățile de aplicare a legii implicate în pregătirea acțiunii.

Partenerii au lucrat îndeaproape împreună în cadrul Grupului de acțiune comun în domeniul criminalității cibernetice (J-CAT) găzduit la Europol pentru a identifica țintele cheie și pentru a stabili o strategie coordonată de pregătire pentru faza finală a investigației.

Schimbul intens de informații a permis anchetatorilor să stabilească diferitele roluri pe care țintele le-au jucat pe această piață, adică: administratorul, spălătorii de bani, utilizatorii responsabili cu furtul/încărcarea datelor și cumpărătorii.

”Perturbarea a fost întotdeauna o tehnică cheie în operarea împotriva actorilor de amenințări online, astfel încât țintirea forumurilor care găzduiesc cantități uriașe de date furate îi ține pe infractorii atenți. Europol va continua să lucreze cu partenerii săi internaționali pentru a face criminalitatea cibernetică mai dificilă – și mai riscantă – de comis”, , a declarat șeful Centrului european de criminalitate cibernetică al Europol, Edvardas Šileris.

În operațiunea TOURNIQUET au fost implicate Autoritatea de Poliție Suedeză, Poliţia Română, Poliția Judiciară Portugheză, Oficiul Federal de Poliție Criminală din Germania, Serviciul Secret al SUA , FBI, Serviciul Fiscal Intern de Investigații Criminale al Statelor Unite și National Crime Agency din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.