Acasă Economie A fost publicată lista proiectelor care vor fi finanțate în prima sesiune...

A fost publicată lista proiectelor care vor fi finanțate în prima sesiune a programului Electric Up

DISTRIBUIȚI

164445 – 21042022 – Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că a fost publicată lista proiectelor admise spre finanţare în prima sesiune a programului Electric Up.

„Urmează semnarea contractului de finanţare. Contractul de finanţare este transmis prin intermediul platformei informatice, iar termenul de semnare este de 5 zile lucrătoare! Este foarte important ca toţi cei admişi să respecte termenul comunicat! Listele pot fi consultate aici: https://energie.gov.ro/ElectricUp/”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, a fost publicată şi lista proiectelor respinse, tot la adresa https://energie.gov.ro/ElectricUp/.

Prin programul de finanţare „Electric UP” se acordă finanţare în sumă maximă de 100.000 de euro pentru un beneficiar.

Evaluarea dosarelor depuse pentru finanţare în Programul Electric Up a început pe data de 9 aprilie 2021, odată cu configurarea accesului în platforma informatică dedicată programului. Până în acest moment au fost analizate toate dosarele şi transmise către aplicanţi 12.637 de solicitări pentru clarificare şi completare, potrivit datelor Ministerului Energiei.

Programul „Electric Up” este destinat întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Naţional, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.