Acasă Politic Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, va efectua o vizită în România...

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, va efectua o vizită în România și Republica Moldova, la începutul lunii aprilie

DISTRIBUIȚI

 164159 – 011042022Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, va efectua o vizită în România și R. Moldova, la începutul lunii aprilie. În cadrul vizitei, aceasta va evalua eforturile de asistență a refugiaților ucraineni și nevoile umanitare „create de agresiunea și războiul Federației Ruse”, potrivit unui comunicat al misiunii americane, transmis de Agora.md

 

Astfel, deplasarea în Europa a ambasadoarei va avea loc în perioada 2 – 4 aprilie, diplomata americană urmând a se întâlni cu refugiați ucraineni din ambele țări.

Totodată, Greenfield se va întâlni cu organizațiile neguvernamentale partenere și cu agențiilor ONU care lucrează pentru a ajuta populația refugiată, precum și cu oficiali guvernamentali din România și Republica Moldova „pentru a afla mai multe despre eforturile lor de a primi și de a sprijini persoanele strămutate din cauza conflictului”.

Peste 90% dintre refugiații care au fugit din Ucraina sunt femei și copii, reamintește misiunea SUA la Națiunile Unite în comunicat.

Sursa:stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.