Acasă Social Administratie Amenzi de peste 225.000 de lei aplicate de Poliţia Locală a Municipiului...

Amenzi de peste 225.000 de lei aplicate de Poliţia Locală a Municipiului București, în primul trimestru al anului, pentru încălcarea Legii taximetriei

DISTRIBUIȚI

 164198 – 05042022 – În primele trei luni ale acestui an, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au desfăşurat, împreună cu alte instituţii abilitate, peste 20 de acţiuni de verificare a legalităţii activităţii de taximetrie, în Capitală.

Astfel, au fost vizate, cu precădere, staţiile de taxi din zonele: Gara de Nord, Centrului Istoric, precum şi stațiile din apropierea autogărilor Obor și Filaret.

În urma verificărilor efectuate în aceste zone, în primul trimestru al anului 2022, au fost depistate 160 de cazuri de încălcare a legii, un sfert din nereguli au fost depistate la Gara de Nord. Cuantumul total al amenzilor aplicate este de 225.100 de lei.

În zona Gara de Nord (unul din „punctele – problemă” ale Capitalei în privința taximetriştilor indisciplinaţi), pentru nerespectarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi încălcarea H.C.G.M.B. 178/2008 ce reglementează serviciul public de taximetrie în Bucureşti, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au sancţionat 42 de taximetrişti, valoarea amenzilor fiind de peste 65.000 de lei. Tot la Gara de Nord, cu ocazia ultimei acțiuni de control,  din data de 29 martie, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat și un conducător taxi care a modificat fără drept perioada de valabilitate a buletinului de verificare metrologică. După întocmirea actelor procedurale, taximetristul a fost predat Politiei Romane pentru continuarea cercetărilor.

Cele mai frecvente abateri constatate sunt: refuzul de a realiza cursa, suprataxarea clienților, lipsa autorizației de transport persoane, neprezentarea atestatelor profesionale sau a altor documente necesare desfăşurării, în condiţii de legalitate, a activităţii de transport public în regim de taxi.

Ca măsuri complementare, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au retras 16 autorizații şi trei certificate profesionale, în alte 11 cazuri au fost sesizate alte autorităţi în vederea reţinerii autorizaţiilor de taxi.

De asemenea, în două situaţii, Brigada Rutieră Bucureşti a dispus suspendarea dreptului de a conduce un autovehicul prin ridicarea certificatului și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.