Acasă Social Campania ”Curățăm România!”: Peste 300.000 de kg de deșeuri adunate în 15...

Campania ”Curățăm România!”: Peste 300.000 de kg de deșeuri adunate în 15 zile

DISTRIBUIȚI

164458 – 22042022Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) derulează, în luna aprilie, Campania Națională „Curățăm România!”. În primele două săptămâni, la nivelul întregii țări s-au desfășurat activități care, pe lângă ecologizare, au vizat educarea tinerilor, dar și popularizarea măsurilor luate la nivel european în ceea ce priveste protecția mediului înconjurător, prin explicarea regulilor ce trebuie respectate de către cetățeni pentru păstrarea integrității mediului, a propriei sănătăți și pentru creșterea calității vieții. Prin acțiunile organizate de instituțiile din structura MMAP, s-a colectat până acum o cantitate de peste 300.000 de kilograme deșeuri abandonate. Toți cei implicați au contribuit astfel la dezvoltarea spiritului civic și a respectului față de mediu și față de comunitatea din care fac parte.

”Cele peste 300 de tone de deșeuri colectate în cadrul a peste 600 de acțiuni de ecologizare organizate în primele două săptămâni de campanie reprezintă cifre semnificative, însă și mai însemnată este cantitatea de deșeuri abandonate de semenii noștri, pe care încă le întâlnim peste tot prin țară. Noi suntem determinați să continuăm și ne bucurăm că din ce în ce mai multe entități ni se alătură. Vineri este Ziua Internațională a Pământului, iar creștinii ortodocși sărbătoresc Vinerea Mare. Ar trebui să fie un prilej de reflecție și un moment în care să tragem linie. Să schimbăm ceva în viața noastră și în felul în care ne raportăm la lumea înconjurătoare, la mediu, în special, deoarece Pământul este casa noastră, unica pe care o avem. Fac un apel la toată lumea, să încetăm să mai aruncăm deșeuri în zone nepermise, să învățăm să ne pese și să ne implicăm chiar și atunci când nu ne obligă cineva sau când ne forțează perspectiva unor amenzi!”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Până în acest moment, zeci de primării s-au implicat alături de instituțiile noastre, chiar înainte de a demara sesiunea de finanțare organizată de Administratia Fondului pentru Mediu. De asemenea, 128 de UAT-uri de pe raza a 34 de judete au depus dosare de finanțare a campaniei prin AFM, în valoare totală de peste 1.200.000 lei.

Există la nivel de județ echipe de lucru coordonate de Instituția Prefectului formate din reprezentanți ai tuturor serviciilor deconcentrate ale MMAP, ai Consiliului Județean, ai Asociațiilor de dezvoltare intercomunitară (ADI), ai Inspectoratului Școlar Județean care lucrează cu sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.