Acasă Social Educatie Cerere-tip pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2022

Cerere-tip pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2022

DISTRIBUIȚI

164293 – 11042022 –  Cererea-tip pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2022 a fost publicată de Ministerul Educației. Acesta este documentul pe care părinții trebuie să-l completeze și pe care îl pot depune sau trimite la școlile la care vor să-și înscrie copiii începând de luni, 11 aprilie 2022.

Cererea-tip cuprinde datele personale ale părintelui, datele personale ale copilului, datele de contact și date despre școala la care părinții solicită să fie înscris copilul.

„Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar”, conform metodologiei.

În situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ declarația pe propria răspundere, prevăzută în Anexa nr. 3, cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021.

Completarea online va putea fi făcută pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, inscriere.edu.ro, document care va fi activat din 11 aprilie.

Validarea cererii-tip de înscriere este obligatorie și se face la unitatea de învățământ la care părintele solicită înscrierea sau prin intermediul mijloacelor electronice și constă în compararea datelor introduse în aplicația informatică cu documentele transmise de către părinte”, se arată în document. – Edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.