Acasă Economie Completarea legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

Completarea legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

DISTRIBUIȚI

 164543 – 29042022 – Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru completarea art.11 alin. (1) din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

Actul normativ prevede că se pot executa, fără autorizare de construire sau desființare, lucrări de întreținere periodică și reparații curente la infrastructura sistemului național de gospodărire a apelor cu rol de apărare împotriva inundațiilor, precum și la instalațiile aferente, inclusiv malurile și talvegul albiilor minore.

S-a avut în vedere faptul că, raportat la măsurile necesare obținerii autorizației, lucrările necesare de întreținere și mentenanță, chiar și cele predictive, pot fi identificate și localizate efectiv cu relativ puțin timp înainte de momentul oportun al intervenției și pot fi realizate numai în perioadele de ape mici, ceea ce duce la imposibilitatea obținerii autorizațiilor de construire într-un timp util și eficient. Lucrările realizate nu vor eluda prevederile legale și normativele tehnice necesare îndeplinirii cerințelor de calitate și siguranță și pot fi supuse oricând procedurilor de control al statului în domeniul construcțiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.