Acasă Externe Agenda Europeana Curtea de Justiție a UE: au fost numiți nouă judecători ai Tribunalului

Curtea de Justiție a UE: au fost numiți nouă judecători ai Tribunalului

DISTRIBUIȚI

 164519 – 28042022 – Reprezentanții guvernelor statelor membre au numit nouă judecători ai Tribunalului. Următorii judecători au fost numiți ca urmare a reînnoirii mandatului: Geert De Baere și Paul Nihoul (Belgia), Sten Frimodt Nielsen și Jesper Svenningsen (Danemarca), Krisztián Kecsmár (Ungaria), Marc van der Woude (Țările de Jos, Maria José Costeira și dl Ricardo da Silva Passos (Portugalia), În plus, Goulielmos Valasidis (Grecia) a fost numit judecător al Tribunalului.

Cei nouă judecători au fost numiți pentru perioada 1 septembrie 2022-31 august 2028.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene este formată din două instanțe: Curtea de Justiție și Tribunalul.

Judecătorii și avocații generali sunt numiți de comun acord de guvernele statelor membre, după consultarea unui comitet care emite un aviz cu privire la capacitatea candidaților de a exercita funcțiile respective.

Ei sunt aleși din rândul persoanelor care oferă depline garanții de independență. În vederea numirii la Curtea de Justiție, candidații trebuie să întrunească condițiile cerute pentru exercitarea, în țările lor, a celor mai înalte funcții jurisdicționale sau să fie jurisconsulți ale căror competențe sunt recunoscute. Pentru numirea la Tribunal, aceștia trebuie să aibă capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcții jurisdicționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.