Acasă Externe Elon Musk a cumpărat Twitter

Elon Musk a cumpărat Twitter

DISTRIBUIȚI

164493– 26042022 – Consiliul de Administrație al Twitter a acceptat luni oferta lui Elon Musk de cumpărare a platformei, după săptămâni de negocieri. Fondatorul Tesla și SpaceX va plăti 44 de miliarde de dolari pentru Twitter.

„Credem că este cea mai bună soluție pentru investitori”, se arată în declarația board-ului, citată de Forbes.

La începutul lunii acesteia, Musk a achiziționat o participație de 9,2% în Twitter Inc. Promițând să aducă „îmbunătățiri semnificative” la Twitter, el urma să se alăture Consiliului de Administrație al gigantului social media.

Însă când i-a fost oferită poziția, a refuzat-o, anunțând că oferă 41 de miliarde de dolari ca să dețină platforma, obiectivul său asumat public fiind acela de a asigura libertatea de exprimare a utilizatorilor.

”Am investit în Twitter pentru că eu cred în potențialul ei de a fi platforma libertății cuvântului pe glob, iar eu cred că libertatea de exprimare este un imperativ social pentru funcționarea democrației”, spunea Musk la jumătatea lunii, într-o scrisoare adresată președintelui Twitter Bret Taylor.

Elon Musk spune că Twitter trebuie să se transforme. privată. ”Nu e o amenințare, pur și simplu nu ar fi o investiție bună fără schimbările absolut necesare”, a explicat el.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.