Acasă Economie IMM-urile ar vrea să crească salariul minim cu 200 de lei, dar...

IMM-urile ar vrea să crească salariul minim cu 200 de lei, dar fără majorarea contribuțiilor

DISTRIBUIȚI

164216 – 05042022 – Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat marți că e posibilă o nouă creștere a salariului minim pe economie. Întrebat de reporteri la sediul Parlamentului dacă majorarea s-ar aplica în acest an sau anul viitor, Ciolacu a spus că ”este o discuție să o avem de anul acesta”.

”Este o propunere de la IMM-uri că dacă se mărește salariul minim, cele 200 de lei diferență să nu fie impozitate cu CAS și CASS (contribuțiile la fondul să sănătate și cel de asigurări sociale – n.red.)”, a mai spus Ciolacu.

Este vorba despre o propunere venită din partea mediului de afaceri: o creștere voluntara a salariului minim, pe care să o realizeze doar firmele care doresc.

De la 1 ianuarie 2022 salariul minim brut pe țară este de 2.550 lei pe lună.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat lista completă a măsurilor de sprijin discutate marți în ședința coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR: Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru persoanele cu venituri mici: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului, vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale: 30 de euro/voucher, dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei. De asemenea, creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și învălțăminte pentru copiii din centrele de plasament, creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere creștere de la 20 de lei la 30 de lei, schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere – 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.