Acasă Externe Kiev: Abramovici s-a întâlnit cu negociatorii ucraineni pentru a discuta despre modalităţile...

Kiev: Abramovici s-a întâlnit cu negociatorii ucraineni pentru a discuta despre modalităţile de relansare a negocierilor

DISTRIBUIȚI

164392 – 17042022 – În contextul în care discuţiile dintre Ucraina şi Rusia au ajuns într-un ”punct mort” după ce au apărut dovezi privind atrocităţile comise de Rusia împotriva civililor, miliardarul Roman Abramovici a călătorit la Kiev în încercarea de a relua negocierile de pace între cele două ţări, relatează Bloomberg.

Abramovici s-a întâlnit cu negociatorii ucraineni pentru a discuta despre modalităţile de relansare a negocierilor, potrivit unor persoane care au cunoştinţă despre acest subiect. Miliardarul rus, care are legături de lungă durată cu preşedintele Vladimir Putin, a acţionat ca mediator informal de la începutul războiului, când preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut să se implice.

Trupele ruseşti au intensificat bombardamentele asupra oraşelor din Ucraina în ultimele zile, după scufundarea navei amiral a Flotei sale din Marea Neagră, crucişătorul Moskva. Ucraina a declarat că rachetele sale au lovit nava, în timp ce Rusia a spus doar că aceasta a luat foc, fără să explice cum. Regiuni întregi, inclusiv Kiev şi Lviv, în vestul îndepărtat al Ucrainei, au fost ţinta unor focuri de armă.

Ucraina nu a primit încă un răspuns oficial din partea Kremlinului cu privire la propunerile pe care le-a făcut Rusiei în cadrul discuţiilor de la Istanbul, iar Moscova a acuzat în mod repetat Kievul că trage de timp. Discuţiile la nivel inferior au continuat prin legătură video, cu puţine semne de progres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.