Acasă Politic Lucian Bode: ”Contăm în continuare pe sprijinul Franței în vederea aderării României...

Lucian Bode: ”Contăm în continuare pe sprijinul Franței în vederea aderării României la spațiul Schengen”

DISTRIBUIȚI

 164277 – 08042022- Aztăzi, 8 aprilie, a avut loc întrevederea, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode  cu o delegație de parlamentari francezi condusă de Christian Cambon, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțele Armate din cadrul Senatului Republicii Franceze.

Discuțiile au vizat în principal situația umanitară cauzată de conflictul armat din Ucraina, precum și subiectul aderării României la spațiul Schengen.

Ministrul Afacerilor Interne a prezentat măsurile luate de autorități pentru gestionarea afluxului de persoane ce sosesc în România din Ucraina, o atenție deosebită fiind acordată sprijinirii categoriilor vulnerabile. De asemenea, a fost evidențiată cooperarea foarte bună avută până în prezent cu reprezentanții societății civile.

În cadrul discuțiilor, președintele Cambon a apreciat eforturile extraordinare ale autorităților române pentru gestionarea crizei, organizarea perfectă și maniera umană cu care este abordată situația cetățenilor ucraineni nevoiți sa-și părăsească țara. A transmis asigurările părții franceze pentru întărirea relațiilor dintre cele două state, pe toate palierele, inclusiv din perspectiva securitară și umanitară. În contextul în care a gestionat exemplar această criză, a subliniat faptul că România trebuie să devină stat membru al spațiului Schengen.

De asemenea, ambele părți au subliniat importanța solidarității la nivel european în vederea acordării de sprijin umanitar națiunii ucrainene, precum și necesitatea unei abordări coordonate și eficiente la nivelul UE, Centrul logistic de stocare și distribuție a asistenței umanitare (HUB) de la Suceava, ce asigură toate condițiile pentru depozitarea, gestionarea, manipularea și transferul către Ucraina, a bunurilor și materialelor transmise de statele/organizațiile furnizoare de asistență umanitară fiind un exemplu în această privință.

Demnitarul român a evidențiat și sprijinul pe care, sub diferite forme, România îl acordă Republicii Moldova, națiune puternic afectată de numărul mare de persoane ce au părăsit Ucraina.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a menționat că, aderarea României la spațiul Schengen rămâne un obiectiv important pentru țara noastră, modul în care autoritățile au reacționat la această criză reprezentând o dovadă în plus în acest sens.

„Toată discuția cu privire la Ucraina și la eforturile României de a răspunde solidar nevoilor vecinilor noștri se suprapune cu discuția referitoare la spațiul Schengen. Contăm în continuare pe sprijinul Franței în vederea aderării României la spațiul Schengen”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.