Acasă Anchete Interne MAI: 77,9% – grad de ocupare a centrelor Inspectoratului General pentru Imigrări

MAI: 77,9% – grad de ocupare a centrelor Inspectoratului General pentru Imigrări

DISTRIBUIȚI

164296 – 11042022 –  În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 4.055 de evenimente, dintre care 2.796 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.259 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

De asemenea, în cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 200 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 216 fapte penale. Au fost dispuse măsuri preventive pentru 29 de persoane și au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional.

În același interval, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 785 de posibile infracțiuni, aproximativ 29% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.194 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,3 milioane lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, în urma acțiunilor desfășurate de polițiști, au fost reținute 692 de permise de conducere și 253 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, reprezentanții IGSU au efectuat 3 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, nefiind identificate obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.056 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 13 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, duminică, 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 4 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în România.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.342 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 77,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.812 mijloace de transport și 83.530 de persoane, dintre care 7.915 cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.